tirsdag den 8. oktober 2013

Oste & Pølse Bord ...!!

Ja vil da lige starte med at undskylde mit fravær. Men har haft virus. Ikke mig som sådan, men min PC. Ved ikke hvorfor jeg bliver ved med at klikke på åndsvage mails uden kendt afsender, men nogle gange kommer jeg bare til at trykke før jeg tænker, og så ender man med et seriøst angreb. Flot Anja...!! Du er vel nok dygtig !!

Nå ! Men tilbage til noget af det jeg faktisk kan :)

Har haft gæster (ikke noget ny der :) ), men havde ikke lyst til at bruge dagen og aftenen på at stå i køkkenet, så valget faldt på et godt gammeldaws oste/pølse bord.

Nu skal i bare se hvad det endte med:


Bagte et brød, sådan et af de der, der hæver 24 timer, og bliver bagt i min støbejerns gryde, bliver sku altid lige i skabet. Elsker det brød. Havde også bagt kerne knækbrød. Og så havde jeg købt nogle alm. firkantede hvide kiks. Synes det er 3 gode bud på hvad der skal være til sådan et bord.





Der var sjovt nok oss ost :) Vil ikke bruge tid på at gennemgå hvilke, men der var både nogle milde, nogle med smag, og nogle af de kradse.





Der var oss pølser/skinker. Også her var der lidt forskelligt.





Jeg er jo en dessert pige (også dessert, må jeg hellere indrømme ), så jeg havde lyst til at lave noget sødt til bordet også, noget så man naturligt gik fra vin over til kaffe, uden man behøvede at rejse sig fra bordet, noget så hyggen naturligt kunne fortsætte, og det blev bla. til denne rødvins kogt pære, med friskost creme. Kan jeg virkelig godt li.




Og hvorfor stoppe der ? - Nej vel ! :) Lavede da oss lige en cheese cake, med brombær fra haven. He he :) Jeg kan li det.

Der ud over anrettede jeg lidt frug, lavede en paté, og en bagt camenbert over hældt med lun blomster honning og rosmarin. På bordet var desuden en masse små senneper fra frankrig, og en del af de kompotter og marmelader jeg har lavet sommeren i gennem. Så da gæsterne kom så det sådan her ud:





Vi havde en dejlig aften, og det var skønt for en gangs skyld, ikke at skulle bruge en del af den i køkkenet. Ren rå hygge.



2 kommentarer:

  1. Sikken et overdådigt ostebord. Det er alligevel utroligt, at man kan anrette sådan et slaraffenland af et bord - uden at have brugt hele dagen på madlavning!

    SvarSlet
    Svar
    1. det er jo lige netop det der er det fede ved sådan et bord. Og nogle gange skal man altså springe over hvor gærdet er lavest :) Åhh... bliver helt sulten af at se de billeder igen. Mums.

      Slet