Ja det er jo lissom at overskriften allerede har røbet hvad det er jeg har lavet. Nemlig Lime marmelade. Har jeg ikke lavet før, og ved heller ikke om det er min favorit, men det kom sig af at jeg havde lavet dulce de leche, og så tænkte jeg jo straks kage. Ha ha .. ikke noget nyt der.
Og den der karamel er jo en ret hæftig sag, frygtelig sød og Mums ..!! Men den har også brug for et modspil. SÅ !!!
- Lavede en roulade. Som blev smurt med lime marmeladen og der ud over fyld med en skum af piskefløde og dulce de leche. Rullet til en fin roulade, og pyntet med efter alle kunstens regler. (Kan faktisk sagtens prale af rouladen, for fik ikke taget noget billede)
Nå men tilbage til marmeladen.
Først tager man ca. 10 lime frugter. Vask dem grundigt uanset hvor økologiske de er, og pres saften ud af dem. Sæt den til side. Smid nu dine pressede skaller i en foodprocessor og hak dem fint. Ned i en gryde med skallerne og hæld 1 l. vand over. Lad det små koge i 20 minutter. Og si skallerne fra vandet. Sammel vandet, saften og ca. 1 kg. sukker i en gryde, og lun det til sukkeret er smeltet. Smag nu marmeladen til. Når den smager som du ønsker, skrues der op for fuld blus. Kog i ca. 1 minut. Og tag så en lille prøve fra på en kold tallerken, og tjek om den har den konsistens du ønsker. ( Her er det vigtigt at du prøver den af på en kold tallerken, for det du har i gryden vil forblive noget tyndt noget at se på.). Tilføj evt. Atamon, og fyld det på glas.
Så ser det sådan ud:
Fik 3 glas. Og det jeg skulle bruge til kagen.
Som sagt er det ikke en marmelade jeg vil skovle ind på mit rundstykke. For den er godt nok bitter, og det er jeg ikke så vild med. MEN til søde kager der har brug for et syrligt/bittert modspil er den genial.
Den er også fin lige at smelte og bruge som "glace", ja den er faktisk bare fin.
Kom i gang :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar