Og hva´ har du så været i gang med? spørger du sikkert. Jooo ser du, jeg sendte for et par uger siden et kort (ja et rigtigt kort, med post... findes stadigvæk) til både kæresten og datteren med en invitation til middag. De fik besked på at komme i deres fineste tøj, og at der ville være snacks i kløkkenet kl. 18.30.
De sagde heldigvis begge ja tak. Og da klokken blev 18.25 blev der råbt oppe fra 1. salen; "må vi godt komme nu, vi er sultne ?" og selvfølgelig måtte de det. Kæresten kom i smoking, og søde Emily kom i kjole med opsat hår og det hele.
Til snack havde jeg lavet saltmandler, og små sprøde pizza/butterdejs kringler. Og de faldt i rigtig god jord.
Forretten er en blomkåls creme, godt med smør og fløde. Grillet jomfru hummer med smør og krydderurter fra haven.
HOLD da kæft det smagte godt. (ja .. jeg er lige glad med at det ikke er pænt rose sig selv :) )
Til hovedret valgte jeg at følge datterens mave. Ikke at hun bestemte noget, for menuen var en overraskelse for dem, men jeg ved bare at hun ÆLSKER andebryst. Og helt ærligt det gør vi andre jo oss.
Så det blev rosa stegt andebryst, stegte blommer og svampe, helt sprøde kartoffel chips, og en sauce. jeg sagde SAUCE, en helt fortryllende sauce. Havde kogt vin og fond ind i flere timer. Og det var alle timerne værd. Som Emily pointerede "det må være sådan det er når en engel tisser i min mund". Så kan det ikke siges bedre.
Desserten var en lækker vanille panacotta, og når nu haven er ved at bugne over med brombær, så blev der lavet en brombær sorbet og dertil en lun brombær sauce.
Helt igennem lækkert, og der var ingen klager :) Menuen var nem at gå til, og en del af det, lavede jeg dagen i forvejen, så ingen stress og jag. Som sædvanlig ligger jeg ikke opskrifter op, da der er masser på nettet, men skulle du sidde og mangle opskriften, eller har du noget du vil vide, så spørg dog :)
Vi havde en dejlig aften. Og jeg ved bare der vil komme mange flere af slagsen fremover.
Gider ikke læse det hele igennem i dag. Så lev med div. fejl og mangler. nat nat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar